Valentijnsdag is coming up in 3…2…1… een aantal dagen. Doen jij en je partner aan Valentijnsdag en ben je nog op zoek naar een groen cadeau? In deze blog zet ik 6 leukste groene Valentijn cadeaus voor je op een rij. Lees je mee?

1. Valentijnsdagpakket van Het Urbanhuis

Natuurlijk kon dit item niet ontbreken in deze blog. Daarom beginnen we er meteen mee. Is jouw Valentijn een plantenlover met groene vingers? Gaat zijn of haar hart naast sneller kloppen van jou, ook sneller kloppen van groene projectjes en duurzaamheid?

Bij Het Urbanhuis is de keuze reuze. Zo kan je voor een pakket kiezen, zoals een Raad ’t Zaad Pakket of een Zaadza(a)kje? Stel je liever je eigen pakket samen? In de shop vind je ook genoeg andere alternatieven.

Of kies voor een groeiset zodat jouw geliefde gelijk kan beginnen met het kweken van eigen kamerplanten. 

kamerplantzaden Groeiset Basic Musa Acuminata het Urbanhuis
Groeiset van het Urbanhuis

2. Groene groene planten

Dubbelop groen, je ziet het goed. Biologisch gekweekte planten vind je bij Sprinklr, via deze site. De planten zijn gekweekt zonder gif. Dit is iets wat prima kan, maar wat helaas nog maar weinig gebeurt. Ook dit hele proces kan een stuk groener gemaakt worden.

Draag je hier graag je steentje aan bij? Dan ben je bij Sprinklr aan het goede adres! Als het hart van jouw Valentijn harder gaat kloppen van duurzaamheid, gifvrij, biologische producten én van planten. Dan scoor je bonuspunten met een plant van Sprinklr.

3. Een belevenis Kado

Ben jij net als genoeg anderen meer iemand die niet houdt van materiele cadeautjes geven? Geef je veel liever een ervaring cadeau? In het kader van groene Valentijn cadeaus, is het natuurlijk een stuk beter om een ervaring, een belevenis te geven aan jou lief. Pluspunt: ook leuk voor jezelf.

Geef iemand bijvoorbeeld een natuurbeleving cadeau en laat iemand er lekker een dag op uit gaan. Misschien wadlopen op Terschelling, een natuurtocht op de Veluwe of een kajakken in de branding op Vlieland. Voor ieder wat wils met de Doen Kado-giftcard. Meer informatie of bestellen doe je hier.

4. Nationale Groene Kadobon

Keuzestress over wat je nu aan moet schaffen? De Nationale Groene Kadobon kan het je dan iets gemakkelijker maken. Zo kan degene aan wie je de bon geeft zelf een cadeautje uitkiezen wat duurzaam en groen is.  

Alle webwinkels van de Nationale Groene Kadobon zijn zorgvuldig geselecteerd en bieden allen enkel ecologische, biologische en fair trade verantwoorde producten. Je schaft de Nationale Groene Kadobon hier aan.

5. Groene, verantwoorde cadeaus shoppen bij WAAR

Kies je liever zelf al een cadeautje uit, maar wil je zeker weten dat het verantwoord is geproduceerd? WAAR is dan een winkel die ik je graag tip. Hier vind je waar de winkels van WAAR zitten. Niets in de buurt of bestel je toch liever? Kan ook, dat doe je hier.

6. Kaarsen voor de romantiek

Brandt kaarsen heeft handgemaakte, plantaardige sojakaarsen. De stijl van de Apotheek kaarsen in het assortiment is geïnspireerd op de vintage apotheek gecombineerd met een vleugje van de moderne tijd. De Hout Collectie is daarentegen meer voor de minimalist en voor degene die voor eenvoud gaan. Groen, goed voor een romantische sfeer én de lekkerste geuren. Meer informatie vind je hier.

Ik hoop dat je met deze blog wat inspiratie voor de leukste groene Valentijn cadeaus hebt opgedaan. In dit lijstje zie je waarschijnlijk net wat andere cadeaus dan gebruikelijk. Misschien juist een keer leuk? Stuk voor stuk zijn het leuke, duurzame bedrijfjes die in dit lijstje staan. Al hoop ik natuurlijk dat ik je met iets van Het Urbanhuis verder kan helpen. Ik wens je alvast een fijne dag van de liefde!

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide