…over de musthaves lees je hier meer

In deze blog eens niet allerlei uitleg en beschrijvingen. Deze blog zal zich richten op leesvoer over kamerplanten. Zo’n boek hoeft echt niet per definitie saai te zijn en hoeft je ook niet meteen aan schoolboeken te laten denken. Waar deze boeken dan wel goed voor zijn? Voor tips en tricks over de verzorging, op welk plekje in huis een bepaalde plant het beste tot zijn recht komt (esthetisch én qua beste standplaats) en nog veel meer. Kortom van alles om binnen no time ook groene vingers te hebben. Lees verder om te ontdekken welke boeken over kamerplanten een plekje op je verlanglijstje waard zijn.

Boeken musthaves over kamerplanten voor in de boekenkast

  • The good plant – Het duurzame kamerplanten- en bloemenboek voor binnenshuis

Dit boek mag met recht de spits afbijten. In dit boek staat Het Urbanhuis namelijk benoemd, hoe cool is dat! Bloemen en kamerplanten zijn lang niet altijd zo groen als ze eruitzien. The good plan(t) helpt je op weg om verantwoordelijk (er) om te gaan met bloemen en planten in huis. De schrijfster leert je hoe je zo lang mogelijk van je bloemen en planten kunt genieten, zodat je niet steeds nieuwe hoeft te kopen. Duurzaam en verantwoord van planten en bloemen genieten! Je koopt dit boek hier.

  • Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan

Er zijn heel veel kamerplantenencyclopedieën en er zijn veel vrolijke, mooi vormgegeven inspiratieboeken voor de beginnende kamerplantenhobbyist, maar waarom sterven er dan toch zoveel kamerplanten? In ‘Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan’ gaat auteur Jelmer de Boer op zoek naar het antwoord op de vraag waarom er planten bestaan hoe ze überhaupt in huiskamers terecht zijn gekomen, hoe planten eigenlijk werken en waarom ze (dus) doodgaan. Zodra de lezer begrijpt wat er allemaal aan de hand is, volgen de beste verzorgingstips. Zo gaan kamerplanten dus nooit meer dood. Je koopt dit boek hier.

  • Urban Jungle – inspiratie voor een huis vol groen

Dit boek is een schatkist vol ideeën om zelf mee aan de slag te gaan. De praktische informatie over heel veel verschillende planten en eenvoudige tips voor de verzorging zullen je over de streep trekken meer groen in huis te halen. Je koopt dit boek hier.

  • Indoor Jungle – De (hippe) huisplantengids voor jouw indoor jungle

Planten zijn levende organismen die constant groeien en zich ontwikkelen. Dit boek helpt je je eigen plantenoase te creëren en vorm te geven. Of je nu je appartement, je huis of je werkplek groener wilt maken, Indoor jungle laat je zien hoe je de beste bladplanten voor de ruimte kunt kiezen en combineren. Met tal van verzorgingstips en adviezen. Ook vind je in dit boek foto’s van sfeerfolle interieurs met ware indoor jungles. Je koopt dit boek hier.

  • Hoe je een plant van je laat houden – Een groen thuis & een groen hart

Dit is geen interieurboek over het ophangen van klimop aan de vensterbank. Het gaat over de echte redenen waarom het goed voor je is om planten naar binnen te brengen. Dit boek verbindt alle bekende voordelen van het verzorgen van planten (lagere bloeddruk, minder stress, schonere lucht) met een groter, minder voor de hand liggend voordeel. Het zorgen voor andere levende wezens voorkomt dat we vast komen te zitten in ons hoofd. In kleurrijke verhalen over het verborgen leven van onze planten laat Summer Rayne zien hoe onze groene vrienden kunnen dienen als poort tot een beter leven. Je koopt dit boek hier.

  • Royal Botanic Gardens, Kew – De Kew Gardener´s gids voor Kamerplanten

Een boek met gedetailleerde informatie over het kiezen, verpotten, bemesten en vermeerderen van planten, maar ook overzichtelijke profielen van meer dan 75 populaire planten en instructies voor 12 projecten om van je kamerplanten echte blikvangers te maken. Je koopt dit boek hier.

Door het zien van deze boeken helemaal enthousiast geworden om zelf ook (weer) aan de slag te gaan met planten en die groene oase in je huis te creëren? Neem gerust een kijkje bij Het Urbanhuis. Wie weet zit er een leuke plantensoort bij in de shop die jij graag opkweekt?

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide