Het is alweer tijd voor de decembermaand. De maand van de feestdagen, de maand van de vele etentjes, de maand van cadeautjes. Heb jij al bedacht wat je je geliefden, je zusje of die ene collega gaat geven dit jaar? Om je een handje te helpen, geef ik je met deze blog wat inspiratie voor de 6 leukste groene cadeaus. Zo staat er meteen voor je op een rijtje waar je duurzame, ecologische, groene cadeautjes aan kan schaffen. Lees je mee?

1. Pakketje van Het Urbanhuis

Is degene die op jouw lootje stond of voor wie je een cadeautje moet kopen gek op planten? Iemand met groene vingers? Iemand van de leuke DIY-projectjes? Voor ieder die hieraan voldoet heeft Het Urbanhuis superleuke dingen in de webshop. Wat dacht je van een Groeiset Basic, een Raad ’t Zaad Pakket of een Zaadza(a)kje? Stel je liever je eigen pakket samen? In de shop vind je ook genoeg andere alternatieven.

2. Zo Zero

Zo Zero is een merk dat staat voor zero waste producten zonder plastic. Ze willen plastic zo ver mogelijk de wereld uit bannen. Een super groen initiatief! Bij Zo Zero vind je allerlei handige dingen die je kunnen helpen bij plastic vermijden, zoals wasbare wattenschijfjes, zeep of tandpasta zonder plastic verpakking. Maar ook van alles voor thuis en onderweg, zoals herbruikbare rietjes, groente- en fruitzakjes en drinkflessen van RVS. Meer informatie en de shop vind je hier. Ook hebben ze een pagina met duurzame sint & kerst producten en bieden ze zelfs pakketten aan, zie hier meer.

3. Shoppen bij WAAR

Ben je meer van fysiek kerstcadeautjes shoppen? Ga dan absoluut naar een winkel van WAAR. Alle cadeaus van WAAR vertellen een goed verhaal. Ze zijn verrassend en mooi ontworpen, gemaakt van vriendelijk materiaal of van afgedankte spullen op een nieuw avontuur. Bovendien krijgt de maker een eerlijke kans. En jij een goed gevoel. Hier vind je waar de winkels van WAAR zitten. Niets in de buurt of bestel je toch liever? Kan ook, dat doe je hier.

4. Nationale Groene Kadobon

Vind je het lastig wat je nu aan moet schaffen? De Nationale Groene Kadobon kan het je dan iets gemakkelijker maken. Zo kan degene aan wie je de bon geeft zelf een cadeautje uitkiezen wat duurzaam en groen is.  Alle webwinkels van de Nationale Groene Kadobon zijn zorgvuldig geselecteerd en bieden allen enkel ecologische, biologische en fair trade verantwoorde producten. Je schaft de Nationale Groene Kadobon hier aan.

Meer into gadgets? Hier lees je meer over een aantal toffe, groene gadgets.

5. Belevenis in de natuur

Wil je het nog duurzamer hebben dan een uitje, een belevenis in de natuur als cadeautje geven? Vaak zijn belevenissen, ervaringen ook nog eens de dingen die mensen het meeste bij blijven. Geef iemand een natuurbeleving cadeau en laat iemand er lekker een dag op uit gaan. Misschien wadlopen op Terschelling, een natuurtocht op de Veluwe of een kajakken in de branding op Vlieland. Voor ieder wat wils met de Doen Kado-giftcard. Meer informatie of bestellen doe je hier.

6. Kaarsen voor de sfeer (of voor de geur natuurlijk)

Brandt kaarsen heeft handgemaakte sojakaarsen. Deze worden in Utrecht gegoten met veel zorg voor het ambacht van het kaarsen maken. Ze zorgen daarnaast ook voor een plantaardig en zo herbruikbaar mogelijk product. De stijl van de Apotheek kaarsen in hun assortiment is geïnspireerd op de vintage apotheek gecombineerd met een vleugje van de moderne tijd. De Hout Collectie is daarentegen meer voor de minimalist en voor degene die voor eenvoud gaan. Alle collecties van Brandt kaarsen hebben een verhaal! Of je nu in een strak designhuis woont of een romantische bruiloft hebt, deze kaarsen passen overal bij. De kaarsen hebben de heerlijkste geuren. Meer informatie lees je hier.

Ik hoop dat je met deze blog wat inspiratie voor de 6 leukste groene cadeaus hebt opgedaan. Vaak zijn het net wat andere cadeaus dan gebruikelijk, wat ook erg leuk kan zijn. Stuk voor stuk zijn het leuke, duurzame bedrijfjes die in het lijstje staan. Al hoop ik natuurlijk dat ik je met iets van Het Urbanhuis verder kan helpen. Goede voorbereidingen op de feestdagen gewenst!

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide