Aan de keukentafel

Ik kan het me nog goed heugen dat ik aan de keukentafel zat en alle bestellingen één voor één maakte. Dit deed ik met heel veel plezier, maar het Urbanhuis groeide als kool. Ik wist niet meer waar ik de tijd vandaan kon halen om alles in goede banen te leiden. 

Totdat het idee ontstond of wellicht Suz en So hierin niet kon helpen. Nu denk je misschien, wat is Suz en So en Davide is haar grammatica skills nu helemaal kwijt. Ik vertel je graag hoe mooi maatschappelijk ondernemen voor mij is. 

Laat ik beginnen met wat Suz en So is

Suz en So is een prachtige plek op de mooiste locatie in Arnhem. Ze zetten de deur letterlijk en figuurlijk open voor iedereen.

Ze zijn een activiteitencentrum die verbinding willen creëren tussen kwetsbare burgers door middel van een dagbesteding. Daarbij maken ze de verse huisgemaakte soep en allerlei handgemaakte producten. 

Ik was al vaker bij ze binnen gelopen, voor een vraag of voor hulp. Dit keer gingen we samen in gesprek wat we voor elkaar konden betekenen.

Dit bleek een top idee en met veel enthousiasme gingen we aan de slag met elkaar.

De beste samenwerkingen zijn de mooiste.

Klinkt logisch toch? Toch kan ik bij de beste samenwerkingen een heel ander gevoel krijgen. Namelijk een fijn gevoel van voldoening en plezier. Maatschappelijk ondernemen betekend veel voor mij, het plezier om deze samenwerking aan te gaan is er elke dag. 

Een van die toppers die zorgt voor extra handen voor het Urbanhuis is Sanne. Dit zegt Sanne daar zelf over.

“Suz&So kwam voor me eigenlijk precies op het juiste moment op mijn pad. Ze hebben me enorm geholpen in m’n persoonlijke ontwikkeling & in ontwikkelen van zelfvertrouwen. + het is een hele fijne plek omdat je er 1000% jezelf kan en durft te zijn. en er zijn hele mooie vriendschappen ontstaan.”

Sanne

Waardevolle dagbesteding

Door mijn eigen werksituatie weet ik hoe bijzonder en waardevol goede dagbestedingslocaties zijn. Los van alles wat ze al bij Suz en So aanbieden, zorgt het Urbanhuis nu voor nog meer leuke taken om te doen.

Wil je meer over Suz en So te weten komen, klik dan hier

Suz en So het Urbanhuis Kamerplant zaden
Samenwerken voor het Urbanhuis.
Suz en So het Urbanhuis Kamerplant zaden
Bestellingen op de post!

Deelnemers vertellen over de taken die erbij komen dat ze het leukste vinden dat het verschillende werkzaamheden betreft. Zo verpakken ze zaden van de kamerplanten, onderhouden ze het mailverkeer, versturen zelf mailtjes, schrijven ze enveloppen en persoonlijke kaarten en maken ze bestellingen compleet en doen ze op de post.

Ik zei je toch dat dit zoveel meer is dan ‘maatschappelijk ondernemen’.

Dus weet dat als je in de shop aan het rondkijken bent, je bestelling met veel liefde en zorgvuldigheid wordt gemaakt. 💚

Samen kunnen we meer dan alleen.

Suz en So het Urbanhuis Kamerplant zaden
Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide