Het jaar loopt op zijn einde en 2022 staat al om de hoek te wachten. Een nieuw jaar komt ook met nieuwe trends. Ben jij een trendsetter wat betreft interieur? Een trendvolger of heb je hier juist een afkeer van? In deze blog zal ik de planten trends voor 2022 op een rijtje zetten. Onlosmakelijk zijn deze verbonden aan interieur stijltrends.  Ook al volg je de trends helemaal niet zo, leuk om te kijken is het zeker. Lees je mee?

Stijltrends en thema’s

De interieur stijltrends van 2022 die je als je googelt tegenkomt zijn overal hetzelfde. De volgende vier thema’s komen naar voren:

  • Fresh Start
  • Bright and Breezy
  • Traditional Sentiment
  • Wellness Bubble

Maar eh… wat houdt ‘Fresh Start of ‘Bright and Breezy in vredesnaam in? En hoe vertaal je dit naar wat voor soort planten trendy zijn in 2022? Nou, dat leg ik je hieronder uit. Let wel, voor meer informatie omtrent deze thema’s gericht op binnenhuis interieur ben je hier aan het verkeerde adres. Ik spits de informatie enkel toe op planten en groen in huis.

Trend 1 – Fresh Start

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Onder andere door de coronacrisis ligt het accent ook meer en meer op onze woonruimte die ook als kantoor moet kunnen fungeren.

Een frisse uitstraling binnenshuis krijg je in een handomdraai door planten met veel en grote bladeren. Luchtzuiverende planten zorgen er ook nog eens voor dat de lucht een stukje frisser en gezonder is.

Grote, luchtzuiverende planten passend bij deze trend:

Duurzame, natuurlijke materialen

Verder horen bij deze trend ook gerecyclede, duurzame, ecologische materialen. Bijvoorbeeld leer, katoen, kurk, kunststof op basis van algen, noem maar op. Wat dacht je van deze plantenpot die 99% van natuurlijke materialen is gemaakt? Via Etsy kun je ook allerlei leuke eco potten vinden, zie er hier een aantal.

Kamerscherm met planten

Met al dat thuiswerken kan het ook fijn je thuiskantoortje zo optimaal mogelijk te maken. Dat kun je bijvoorbeeld doen met een kamerscherm met planten. Dit bamboe scherm van de Intratuin met mooie planten ervoor of zoals je op de foto’s ziet is misschien een idee?

TIP:

Plantsome heeft een artikel geschreven over hoe je zelf een kamerscherm met allerlei planten maakt, zie hier.

Thema 2 – Bright and Breezy

Na al bijna 2 onrustige jaren is er behoefte aan een fleuriger interieur die ons onbezorgd laat genieten. Voor deze sfeer zien we meer planten met bloemen terug in de interieurs.

Verder passen lichte, pasteltinten en frisse kleuren goed binnen deze trend. Qua plantenpotten kun je hier uiteraard perfect bij aansluiten als je dat wilt.

De overige twee thema’s kan je lezen in ‘de planten trends voor 2022 part 2’. 

Heb je inspiratie opgedaan na het lezen van deze tips en tricks en wil jij zelf met jouw groene vingers aan de slag? Neem dan eens een kijkje in de webshop. Zorg dat jij alvast jouw een start maakt met het kweken van jouw zelfgekweekte kamerplanten. 

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide