Het jaar vliegt om, het is voorbij voor we er erg in hebben. Elk jaar heeft zijn eigen trends. Ook 2022 zal weer net wat andere trends hebben dan 2021. Daarom, vandaag een blog over de populairste kamerplanten van 2021. Zo weet je misschien eindelijk hoe die ene leuk plant die je bij iemand zag heet en welke trends nog een plekje op je verlanglijstje voor 2021 krijgen. Helemaal handig dat dit dus nog net voor alle feestdagen komt, vind je niet?

Dit zijn dé populairste kamerplanten van 2021, volgens fleur.nl:

 1. Strelitzia
  Een fantastische plant met sterk, groot blad die de blikvanger in jouw huis kan worden!
 2. Calathea
  Het blad van de Calathea maakt deze plant zo bijzonder. De plant sluit zijn bladeren in de nacht om ze vervolgens overdag, wanneer de zon begint te schijnen, weer te openen. 
 3. Monstera 
  Grote kamerplanten zijn hot! Zo ook de Monstera, ook wel de gatenplant genoemd. De Monstera is een zeer eenvoudige plant en ook erg geliefd op kantoor. 
 4. Kentia palm 
  Een frisgroene plant die ook nog eens een luchtzuiverende werking heeft. De kentia palm is een makkelijke plant en staat prachtig op elke plek in huis.
 5. Olijfboom
  De olijfboom blijft een populaire en prachtige kamerplant die het ook goed doet op het terras of balkon. Het boompje geeft een mediterrane sfeer in huis en kan tijdens een warme zomer zelfs vruchten produceren.

Roomed die heeft hun benadering van de trends van 2021 net iets anders benaderd. Hun insteek hiervoor is het vele thuiswerken, waardoor mensen ook meer tijd hebben om hun planten in de gaten te houden. Hier zit natuurlijk ook wel wat in!

de populairste kamerplanten van 2021

De trends volgens Roomed:

 1. Philodendron “Pink Princess”
  Een lust voor het oog deze plant met al zijn roze accenten. Dit is een plant waar momenteel flink wat geld voor gevraagd wordt.
 2. Anthurium Clarinervium
  De Anthurium, één van de planten waar Het Urbanhuis zaden van verkocht! Ben je op zoek naar een kleine kamerplant met grote bladeren, dan is de Anthurium iets voor jou. De nerven van deze bladeren zijn met name bijzonder, ze zijn zo dat het lijkt alsof ze licht geven.
 3. Jewel Orchid Ludisia Discolor Alba
  Deze plant heeft bladeren die mega bijzonder zijn, op foto’s lijkt het wel alsof het gephotoshopt is. Deze plant heeft wel wat aandacht nodig voor de verzorging, maar hij is wel érg mooi!
 4. Caladium
  Weer een plant die Het Urbanhuis eerder ook had. Het is een middelgrote plant met grote bladeren met de meest prachtige, uiteenlopende kleuren en bladtekeningen. Dit is een plant die in de winter afsterft en in de lente gewoon weer op kan bloeien. Houd Het Urbanhuis in de gaten, want wie weet komen de Caladium knollen weer terug in het voorjaar.

Speciaal voor de plantenliefhebbers die weinig verzorging aan hun planten willen hebben:

 • Rhaphidophora Tetrasperma
  Zoals de Monstera, maar dan anders. Een stukje kleiner en nóg makkelijker in de verzorging.
 • Euphorbia Erytrea
  Een eyecatcher, waar je maar weinig verzorging aan hoeft te hebben. Wel zo makkelijk!

Zoals je kunt zien had het jaar uiteenlopende planten trends dit jaar. De populairste kamerplanten van 2021 zijn divers. Ook in het assortiment van Het Urbanhuis kom je verschillende kamerplantzaden tegen, voor ieder wat wils. Zit er iets bij voor jou?

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide