Geboorte van het Urbanhuis, een avontuur.

Kamerplant zaden Het Urbanhuis

Davide, wat ga jij doen?

Familie en vrienden klapperden een paar keer met hun oren toen ik de aangaf dat er een kamerplanten webshop aan zat te komen. Genaamd het Urbanhuis.

Het hoge groen gehalte in de woning was natuurlijk wel opgevallen, de vele potjes en volle vensterbanken. Maar kamerplanten zaden verkopen? Die optie was in gesprekken nog niet veel naar voren gekomen.

Ik zeg ook eerlijk dat ik deze ontwikkeling niet overal aan de grote klok hing, want het feit dat ik iets online ging knallen vond ik zeer spannend.

Waarom kamerplantzaden verkopen?

De reden dat ik dit zelf wilde gaan doen was toch wel door mijn huidige concurrenten. Als ik zelf zaden wilde kopen op een webshop en dan een keuze moest maken tussen 200 nietszeggende namen met daarbij foto’s van metershoge bomen middenin de woestijn, toen dacht ik bij mezelf dit moet toch makkelijker kunnen.

het Urbanhuis
Gekke woestijnbomen

Vele faalacties volgden… Website die crashte, kamerplant zaden die niet overeenkomen, 0 verstand van WordPress en daarbij was ik ook nog steeds een beginnende kamerplanten kenner.

Oh ik zou bijna de momenten vergeten dat de computer bijna door de woonkamer vloog.

Plantenliefhebber Davide aan het woordLos van de faalacties merkte ik dat ik er wel plezier uit haalde om er mee bezig te zijn, soort nieuwe vertakking van mijn hobby kwam om de hoek kijken. Ik kan mezelf nog steeds geen websitebouwer noemen, maar goed stap voor stap zeggen we dan maar!

Mijn doel werd een duidelijke en overzichtelijke webshop creëren met daarin een selectie van populaire kamerplanten zaden.

Ik had al gezegd dat ik impulsief ben toch? Product foto’s moesten natuurlijk ook gemaakt worden, ik heb denk ik drie middagen in de Intratuin gebivakkeerd in een hoekje op de eerste etage met mijn niet gestreken laken en lieve steunende vriend die een winkelwagen vol planten rond reed, oh en niet te vergeten mijn zwetende oksels.

Als ik zou wachten totdat al mijn kamerplant zaden van de webshop ontkiemd en volgroeid zouden zijn kan ik de website pas over drie jaar online zetten.

Aangezien dat niet past bij mijn impulsieve karakter moest er dus een fotoshoot aan te pas komen.

Nou, even doorpakken en de foto’s waren er. Niet helemaal 1000% tevreden mee maar ik wilde graag ergens mee beginnen.

En dat lukte, in de eerste week dat het Urbanhuis online was kwamen er ontzettend veel leuke, lieve reacties binnen en, ook belangrijk, bestellingen binnen

Kamerplant zaden Het Urbanhuis
Het begin van het Urbanhuis

Dat doet plant en baasje goed, and the story continues..

Shoutout naar onduidelijke webshops, Intratuin en Wouter! Heb jij al kamerplant zaden aangeschaft? Neem eens een kijkje!

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide