‘‘Hoe verzorg je de Musa Acuminata?’’

kamerplantzaden Musa Acuminata het Urbanhuis

Er is een enorme verscheidenheid aan planten, maar toch zijn er wel een aantal die door iedereen herkend worden en erg populair zijn. Genoeg mensen zullen niet helemaal de juiste verzorging per plant opzoeken, dus tijd voor een ‘’Hoe verzorg je de…’’ van de planten waarvan Het Urbanhuis zaden in het assortiment heeft. In deze blog: Hoe verzorg je de Musa Acuminata?’ Heb jij deze in huis of wil je deze zaden aanschaffen? Lees dan even mee!

Musa Acuminata

Een middelgrote kamerplant, met mooie groene bladeren. Dat is de Musa Acuminata. Een tropische kamerplant die behoorlijk groot kan worden indien hij genoeg ruimte krijgt.

  • Van origine afkomstig uit:

Maleisië (en hij is al duizenden jaren oud)

 

  • Standplaats (lichtbehoefte):

De Musa staat het liefste op een plek met veel zonlicht.

123planten.nl geeft de volgende tips over de standplaats:

Minimaal 5 uur direct zonlicht per dag bevordert de groei. Plaats de kamerplant daarom ongeveer 2 meter voor een raam op het zuiden of direct voor een raam op het oosten of westen. Een raam op het noorden is minder geschikt voor de Bananenplant. Als bananenbomen te donker staan, zal er geen vers blad worden aangemaakt. Bij te weinig licht, gaat het blad bovendien hangen.

  • Warmtebehoefte:

Zoals veel tropische planten houdt de Musa gewoon van een prettige temperatuur. De bladeren verbranden makkelijk, dus zet hem niet vlak bij de verwarming. Maar dit geldt eigenlijk voor elke plant…

 

  • Waterbehoefte:

De Musa Acuminata heeft net als alle Musa soorten veel water nodig. Deze soort bestaat zelfs voor een hoog percentage uit water. In de zomer heeft hij zelfs twee keer zoveel nodig dan in de winter. Pas wel op dat hij niet in een plas water komt te staan, dat doet deze kamerplant geen goed.

 

  • Speciale verzorging:

Bij de blog ‘’Hoe verzorg je de Musa Acuminata?’’ kan deze tip niet achterblijven. Besproei de kamerplant regelmatig met water en zorg dat de kamerplant voldoende licht krijgt. Let erop dat de kamerplant niet direct in het zonlicht komt te staan, dit kan zijn bladeren verbranden.

 

  • Verpotten: wanneer en hoe vaak?

Een grotere plantenpot zorgt ervoor dat de plant weer kan gaan groeien en creëert een grotere waterbuffer voor de plant. Dit komt doordat de grond meer vocht kan opnemen. Ook zorgt de nieuwe grond voor meer voeding. Verpot bij voorkeur in de lente.

 

  • Voeding?

Musa’s, bananenplanten, groeien snel. Daarom hebben deze kamerplanten relatief veel voeding nodig. Zonder voeding zal de groei al snel minder worden. Geef de plant alleen in de lente- en zomermaanden voeding. In deze maanden groeit de plant het meest en in de herfst- en wintermaanden is de plant meer in rust. Bijvoorbeeld deze.

kamerplantzaden Groeiset Basic Musa Acuminata het Urbanhuis
Kweek jouw eigen Musa Acuminata met de Groeiset

In deze blog heb je de meest belangrijke ‘’Hoe verzorg je de Musa Acuminata’’ tips gelezen. De komende tijd zal er vaker een ‘’Hoe verzorg je de…’’ te vinden zijn op de site van Het Urbanhuis. Hierbij zullen de planten waarvan Het Urbanhuis zaden heeft behandeld worden.

Durf jij het ook aan deze plant op te kweken tot een ware eyecatcher? Neem snel een kijkje bij de Musa Acuminata of een van de andere kamerplantzaden!

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide