Ontspanning door kamerplanten, groen doet goed

Het Urbanhuis Kamerplant zaden

Ben jij bewust met je eigen ontspanning bezig?

En nee daar bedoel ik niet de doelloze uurtjes op de telefoon mee. Ik bedoel, wat doe jij voor jezelf ter ontspanning. Het heeft mij lang geduurd voordat ik ontspanning door kamerplanten vond. 

Mijn dagen flitsen nog wel eens voorbij. Ik kon het vaak het beste merken als het weer het einde van de maand was. 

Er zit een mooie kant aan die flitsen, bij mij was het ook een teken dat ik het naar mijn zin had op mijn vorige werkplek, dat ik mij realiseerde dat ik niets te klagen heb maar toch gaan die flitsen me soms te snel.

Ik ben een persoon die toekomstgericht is, zo kan ik goed functioneren. Zolang ik weet dat er een mooi project, nieuw doel of mooie vakantie in de toekomst ligt is het goed.

Mijn valkuil daar in is dat ik minder met vandaag bezig ben.

Het Urbanhuis Kamerplant zaden
Ontspanning door kamerplanten

Het bezig zijn met kamerplanten heeft me geholpen om meer in het hier en nu te leven. Ik kon eerder mijzelf slecht vermaken zonder mensen om mij heen of zonder telefoon en daar kon ik mij erg lamlendig van voelen.

Het binnenhuis tuinieren heeft me geholpen om meer bezig te zijn met mijn handen en een keer niet met mijn hoofd. Ik heb hier ook een blog over geschreven, hoe ik bij het binnenshuis tuinieren ben uitgekomen. 

Door mijn kamerplanten te voorzien van nieuwe potgrond, nieuwe potjes of überhaupt even te voorzien van de juiste voeding ben ik heerlijk in een eigen bubbel bezig.

Los van dat het voor mij ontspanning brengt, geeft het me ook voldoening omdat ik resultaat zie. Ik zie mijn zelfgekweekte kamerplanten opgroeien en bloeien. Ik zeg je eerlijk dat elke keer wanneer ik een nieuw blad zie bij een kamerplant, ik toch een klein vreugdedansje doe. 

Er zijn wel duizenden artikelen met waarom tuinieren goed is om te doen, maar dit is mijn eigen ervaring. Hoe ik zelf een stukje ben meegegroeid met mijn kamerplanten. Waar ik mijn ontspanning door kamerplanten krijg. 

Lijkt het jou ook heerlijk om met kamerplantzaden aan de slag te gaan? Neem dan een kijkje in de shop! 

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide