Op elk plekje in huis komt weer een andere kamerplant beter tot zijn recht. Sommige gaan het best op (in)direct zonlicht, anderen gaan beter op meer schaduw. Welke kamerplanten zijn nu een goede aanwinst voor de slaapkamer? In deze blog komen dé kamerplanten voor in de slaapkamer aan bod. Lees je mee?

Waarom je planten in de slaapkamer wilt:

  • Planten hebben een luchtzuiverende werking
  • Planten hebben een rustgevende invloed
  • Planten zijn perfecte sfeermakers op elk plekje in huis wat je wat op wilt leuken!

Lijstje met musthave kamerplanten voor in de slaapkamer:

  • Zaagcactus

Hoe leuk is het om een hangplant in een hoek van de kamer te hangen of aan weerszijden van het bed? De zaagcactus leent zich hier prima voor. In een slaapkamer met weinig direct zonlicht kan deze plant perfect uit de voeten. Geef hem enkel wat water als de grond droog aanvoelt. Kan je bedenken wanneer deze plant groeit? Juist, in de nacht! Als dat geen plant is voor de slaapkamer, dan weet ik het ook niet meer…

  • Witte jasmijn

Niet de eerste plant waar je aan zou denken misschien, maar wist je dat de geur van de plant een kalmerende werking heeft? Op deze manier is jouw stress zo verdwenen en ben jij lekker naar dromenland vertrokken. De witte bloemen van deze plant staan prachtig in elke slaapkamer.

P.S. Om optimaal van de gunstige effecten van de witte jasmijn te genieten, geef je hem een plekje recht naast je bed.

  • Sanseveria

Zoek je een plant die net iets meer met de luchtkwaliteit in de slaapkamer doet dan de gemiddelde plant? Zoek dan niet verder en kies voor een Sanseveria, ook wel bekend als Vrouwentong. ’s Nachts zorgt deze plant er ook nog eens voor dat er meer zuurstof vrijkomt dan overdag.

Deze plant is ideaal als jij niet zo’n toegewijde plantenverzorg(st)er bent. Er moet veel gebeuren om deze plant dood te laten gaan. Af en toe een beetje water zodra de grond helemaal kurkdroog aanvoelt is meer dan voldoende. Kan de grond wat langer drogen, omdat je hem vergeet water te geven? Grote kans dat de Sanseveria zelfs dit overleeft.

  • Aloë Vera

You gotta hate it or love it, Aloë Vera plantjes. Maar deze groene rakkers kunnen je slaapkamer wel een leuke, luxe uitstraling geven. Tel daarbij op dat dit een topper onder de luchtzuiverende planten is en schadelijke stoffen uit de lucht filtert. Ook is deze plant niet zo moeilijk, hij heeft maar eens in de twee weken wat water nodig. Wel goed om te weten is dat deze plant het vooral goed doet op de wat lichtere slaapkamers. Deze zaden zijn ook terug te vinden in de shop van het Urbanhuis. 

Nog niet voldoende inspiratie voor geschikte kamerplanten voor in de slaapkamer? Neem dan een kijkje bij deze blog van Intratuin.

Tip voor een wat grotere plant voor in de slaapkamer bekijk je hier (ca 130 cm hoog).

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan welke planten goed zijn om in de slaapkamer te hebben. Los van deze groene vrienden, zijn er natuurlijk genoeg andere planten die het ook prima doen op de slaapkamer. Als je een beetje rekening houdt met de voorkeur qua standplaats/hoeveelheid licht, dan kan er niet veel misgaan.

Behoefte aan nieuwe planten in huis en een nieuw groen projectje? Neem snel een kijkje bij Het Urbanhuis en start met de kamerplantzaden die jouw voorkeur hebben.

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide