Ik las laatst ergens dat men moe wordt van het woord duurzaamheid. Het wordt in zoveel verschillende contexten gebruikt dat het zijn positieve lading begint te verliezen. Zijn er bijvoorbeeld ook duurzame kamerplanten?

Ergens snap ik dat wel, er wordt zo hard geprobeerd om ons attent te maken op wat we kunnen doen voor het milieu dat ik het gevoel krijg dat het niet snel genoeg gaat zijn.

Daarentegen vind ik het leuk om te spelen met wat voor mij duurzaamheid betekent en hoe ik daar voor mijzelf vorm aan kan geven.

In mijn privé leven was ik mijn haren met Shampoo Bars, zodat ik die plastic flessen niet meer nodig heb. Eet ik niet meer elke avond standaard vlees bij het avondeten en pak ik niet meer een plastic tasje om bijvoorbeeld mijn tomaten bij elkaar te houden.

Kleine stapjes

Ik kweek mijn eigen kamerplanten.

Want zo simpel is het wel, bereken maar eens hoeveel vrachtwagens er voor nodig zijn om al die kamerplanten de tuincentra in te rijden en wat er qua vervoer nodig is om zaden te leveren. Dus in mijn beleving bestaat het wel degelijk, duurzame kamerplanten. 

Laten we voorop stellen dat al het groens wat we toevoegen aan deze wereld mooi is meegenomen.

Want groen = extra lekkere frisse zuurstof.

Maar trek hem eens een stukje breder dat jouw lokale postbode je zaden bezorgd met daarbij je post.

Kamerplant zaden Blog Duurzaamheid

Jij kan tijd besteden aan het tuinieren binnenshuis, in plaats van scrollend door je telefoon en je kan jaren genieten van het moois wat jezelf hebt gekweekt.

Want ik zeg je eerlijk al die kleine kamerplanten die met de week een stukje groter worden geven mij voldoening, waardoor ze stap voor stap mijn eigen urban jungle gaan creëren.

Yup, ik zeg win win.

Duurzaamheid en het Urbanhuis gaat toch wel een beetje samen op in deze wereld, die wel nog veel meer groen kan gebruiken.

Kweek jouw eigen duurzame kamerplanten

Dus op de vraag wat jij kan doen in het stukje duurzaamheid? Misschien een leuk begin om je eigen kamerplanten te gaan kweken. Zo maak je niet alleen het milieu blij, maar ook jezelf!

Weet je niet waar je moet beginnen, klik dan hier. Daar vind je de Groeiset, een kant en klaar pakket om gelijk te kunnen starten. 

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide