Originele kamerplanten om zelf te kweken

De planten trends voor 2022 het urbanhuis

Het wordt steeds populairder, planten zelf opkweken. Hierbij is de één natuurlijk origineler dan de ander. Wil jij altijd net iets anders als de rest? Ga je liever voor een plant die niet iedereen heeft? In deze blog zoek ik originele kamerplanten om zelf te kweken voor je uit. Ik heb in ieder geval 7 originele groene kweekprojectjes gevonden. Lees je mee?

*Klik op de hyperlink à la de naam van de plant en je komt direct uit in de shop van Het Urbanhuis bij de juiste zaden.*

1. Coffea Arabica

Deze uit Ethiopië afkomstige koffieplant kan uiteindelijk ware koffiebonen vormen. Hier heb je wel een flinke dosis geduld voor over en dit zal niet meteen gebeuren.

Als het bloeiproces dan eindelijk begint, zullen er witte bloemetjes gaan groeien op de plant. De bloemen veranderen in besjes en uiteindelijk zullen hier koffiebonen groeien. Verwacht overigens niet een goede kop koffie te zetten van deze bonen. De eerste drie jaar zal dit zeer bitter zijn. 

Wie weet na een jaar of drie dan? Leuk ziet het er in ieder geval wel uit!

2. Mimosa Pudica

Een kleine kamerplant, die heel bijzonder is. Dat is de Mimosa Pudica, het is een kamerplant die dagelijks in beweging is. Deze kamerplant is Afkomstig uit tropisch Zuid – Amerika, als je de kamerplant aanraakt vouwen zijn blaadjes zich dicht en laat hij zijn blad hangen. Als hij dan met rust gelaten wordt vouwen zijn bladeren in een half uur weer open.

De Mimosa Pudica laat ook prachtige paarse bloemen zien wanneer de kamerplant in bloei is. Een unieke eye catcher voor in jouw woonkamer.

3. Chamaedorea Elegans

Deze plant of ook wel de Mexicaanse dwergpalm genoemd, kun je eenvoudig zelf uit zaden opkweken.  Chamaedorea is een palm uit Mexico die klein blijft. ‘Chamai’ betekend op de grond en Dorea betekent geschenk.  Op zoek naar een kleine palm? Zoek niet verder en start met dit project!

kamerplantzaden Chameadorea Elegans het Urbanhuis
Zelf gekweekte Chamaedorea Elegans
4. Caladium Red Flash

De lente komt er weer aan en ook de Caladiums kunnen dan weer tevoorschijn komen. Deze bijzondere plant met de meest bijzondere bladtekeningen is echt een blikvanger. Waar je hem ook zet, deze plant steelt de show!

Caladiums met andere bladtekeningen vind je hier en hier. (Verkrijgbaar tussen januari en juli).

5. Aspergus Plumosus Nana

Deze groene vriend heeft takken die zacht aanvoelen. Is dat niet bijzonder origineel voor een kamerplant? Deze plant met zijn roots in Afrika is familie van de lelie en nauwe verwant van de groente asperge.

6. Aloë Thraskii

De Aloë Vera is zo’n bekende plant, maar wat dacht je van zijn broertje? De Aloë Thraskii is minstens net zo leuk. Je maakt hem op elke plek in huis gelukkig. Van vol in de zon tot in een vensterbank. Alles is oké voor deze rakker, behalve vorst.

Met zijn stoere en groen uitstraling past hij in elke urban jungle, in de winter is er zelfs kans dat de Aloë Thraskii in bloei gaat. De Aloë Thraskii laat dan prachtige oranje bloemen zien.

7. Pachycereus Pringlei

Hoe cool is het als je een soort cactus op kan kweken? Hier wordt eigenlijk maar weinig aan gedacht door mensen. Bij het opkweken van planten, denkt men al snel aan planten met bladeren. Deze cactus is dus zeker een originele kamerplant om op te kweken.

De Pachycereus Pringlei is een cactus met een indrukwekkende stekels. Hij kan groot en oud worden en zal uiteindelijk niet meer als zo’n mini cactusje zijn.

De Pachycereus Pringlei krijgt vaak op latere leeftijd lange, rechte, verticale armen. In Mexico luistert deze cactus naar de bijnaam Mexican giant cardon or elephant cactus.

*Klik op de hyperlink à la de naam van de plant en je komt direct uit in de shop van Het Urbanhuis bij de juiste zaden.*

In deze blog heb je een aantal originele kamerplanten om zelf te kweken gezien. Ik hoop dat je er je inspiratie van hebt opgedaan en enthousiast geworden bent om zelf met een kweekprojectje te beginnen. De timing is nu perfect om te beginnen! Liever een andere kamerplant opkweken? Neem dan eens een kijkje bij Het Urbanhuis in de shop om te kijken wat er nog meer is.

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide