Zelf gekweekte kamerplanten, hoe kom je erbij?!

Kamerplant zaden Het Urbanhuis

Plantenfanaat Davide

Laten we eerlijk zijn dat we het stekken nu met z’n allen wel hebben ontdekt. Ik snap ook goed dat de plantenliefhebbers hier nog steeds erg blij van worden. Het proces is leuk en geeft voldoening. Maar heb je wel eens stil gestaan bij zelf gekweekte kamerplanten? Ik vertel je meer over mijn eigen proces. 

Laten we beginnen over het plezier van stekken. Allereerst je stekje bemachtigen, in de potgrond of in water zetten en dan is geduld het enige wat er nog nodig is om het stekje te zien opbloeien.

Dan met je 30 stekjes elke housewarming en verjaardag veroveren, want ruimte in een huis is niet oneindig.

Ik zelf vind in het tuinieren het geduld hebben wellicht een van de belangrijkste vaardigheden die erbij komt kijken. Velen hoor ik zeggen dat het ze juist ontbreekt aan geduld. Maar in de drukte van de dag vliegt de tijd en is het vooral geduld hebben. Dit doe je door dat stekje lekker te laten staan op je vensterbank.

Daar ben ik goed in, mijn kamerplanten lekker hun werk laten doen. Terwijl ik tussendoor elke keer zie hoe het zich ontwikkelt.

En ja, hoe gek ook. Dit geeft voldoening.

In mijn eerste fase als planten fanaat begon ik dan ook met dat beruchte stekken. Uiteraard allereerst met de pannenkoekplant en vanuit daar ging mijn interesse naar pitten te laten ontkiemen.

Eerst de avocado, toen de citroen en mijn meesterwerk vond ik de mango pit. Deze ontkiemde zich als klein tropisch boompje.

Toen ik merkte dat ik in de drukte van de dag kleine geluksmomentjes had door mijn zelf gekweekte kamerplanten uit zaden, wilde ik hier wat meer mee doen.

Ik ben een rasechte millennial die van haar oude werkgever te horen kreeg dat ik toch maar eens een hobby moest gaan zoeken. Want wat deed ik nou voor mijzelf? In de behoefte dan ook aan die vraag te voldoen heb ik gegoogeld wat voor activiteiten onder hobby’s vallen.

En daar stond het dan : ”tuinieren”. Nou prima, dat gaan we eens proberen. 

Met mijn ontkiemde pitten naast me heb ik verder geprobeerd te achterhalen wat er nog meer onder tuinieren valt. En wat dan ook in mijn straatje paste. Want ik zeg eerlijk, een moestuin is niet aan mij besteed.

Ik zag mezelf al zitten met mijn 30 bloemkolen..

Nee, ik wil iets waar ik langer van kan genieten en wat ik het hele jaar kan uitoefenen.

Je eigen kamerplanten kweken? Hoe dan?!

Vol enthousiasme dook ik achter de computer op zoek naar succesverhalen. Ik ben een persoon die uit enthousiasme ook ontzettend impulsief wordt. Dus daar was mijn eerste bestelling om te kunnen starten met het kweken van mijn eigen kamerplanten. Dus daar ging mijn bestelling kamerplantzaden. 

Mijn droomgedachte ontpopte zich. Alleen maar zelf gekweekte kamerplanten!

Het idee dat ik over 10 jaar in mijn urban jungle zit met allemaal zelf gekweekte kamerplanten, vind ik een ontzettende toffe gedachten. Oké, let’s do this!

Het Urbanhuis Hilton Carter
Ik zag mezelf al zitten. (Hilton Carter)

Mijn woning wordt met de dag steeds groener en ik toch ook wel echt een stukje blijer.

Daar ging ik dan al huppelend terug naar mijn werkgever met de opmerking :” ik heb mijn hobby gevonden!” Lees hier de geboorte van het Urbanhuis.

Ben jij al begonnen met het kweken van je eigen kamerplanten? Ik geniet nog elke dag van mijn zelf gekweekte kamerplanten.

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide