Er zijn tal van soorten kerstpakketten mogelijk en veel werkgevers laten de werknemers tegenwoordig vrij om zelf iets leuks te kiezen voor kerst. Maar hoe leuk is een groen Urbanhuis cadeau pakket voor kerst? Je kunt dit uiteraard zelf samenstellen, maar ik geef je in deze blog een uitgebreid voorbeeld voor hoe je zo’n pakket nou samenstelt. Wat is essentieel als je zo’n pakket aan een plantenliefhebber geeft. In deze blog lees je wat er nou echt in moet zitten. Lees je mee?

Onderdeel 1: kamerplantzaden

Coffea Arabica feitjes:

Deze kamerplant is afkomstig uit Ethiopië. Indien de Coffea Arabica goed verzorgd wordt kan hij witte bloesem krijgen, waarna koffiebonen zullen ontstaan. De eerste drie jaar zullen de koffiebonen bitter smaken, de koffiebonen zijn te nuttigen indien je de plant met alleen plantaardige materialen verzorgd.

Allereerst moeten er uiteraard kamerplantzaden in het pakket zitten. Wat dacht je van de Coffea Arabica. Een makkelijke kamerplant, die niet giftig is. Perfect voor mensen met honden of katten dus. In de winter doet ‘ie het goed in de vensterbank.

De Coffea Arabica vind je via deze link op de site van Het Urbanhuis.

Ook de Monstera Deliciosa is hartstikke leuk voor het cadeau pakket. Een makkelijke, groene kamerplant die mooi groot kan worden. Het is een sterke kamerplant die niet te veel water nodig heeft en in een wat donkere hoek in de kamer kan staan. Pluspunt van een Monstera Deliciosa is zijn zuiverende werking.

De Monstera Deliciosa vind je via deze link op de site van Het Urbanhuis.

De Musa Acuminata is een topper als je een iets grotere plant wilt. Een middelgrote kamerplant, met mooie groene bladeren. Dat is de Musa Acuminata. Deze kamerplant komt officieel uit Maleisië en deze soort is al duizenden jaren oud. Een tropische kamerplant die behoorlijk groot kan worden indien hij genoeg ruimte krijgt.

Besproei de kamerplant regelmatig met water en zorg dat de kamerplant voldoende licht krijgt. Let erop dat de kamerplant niet direct in het zonlicht komt te staan, dit kan zijn bladeren verbranden.

De Musa Acuminata vind je via deze link op de site van Het Urbanhuis.

Onderdeel 2: plantenpotten

Geef je een groen pakket voor de plantenliefhebber cadeau, dan kunnen plantenpotten natuurlijk niet ontbreken. Potten zijn er in alle soorten en maten. Voor kamerplantzaden is het top om te beginnen met wat kleinere potjes. Het Urbanhuis heeft groeisets samengesteld, waarin er ook al potjes zitten. Zie de Groeiset via deze link. 

Mocht je andere potjes willen, dat kan via bijvoorbeeld deze link. Hierdoor kun je al een beeld vormen wat je graag bij het pakket doet. Bestel jij het voor het gemak online of ga je lekker shoppen in een fysieke winkel als je tijd hebt?

Onderdeel 3: duurzame afdekhoesjes

Afdekhoesjes zodat je van elke plantenpot een mini broeikasje kan maken, helpen de ontvanger van het pakket om de zaden te laten ontkiemen tot prachtige kamerplanten. Je vindt de afdekhoesjes van Het Urbanhuis hier.

Onderdeel 4: zaai- en stekgrond

Kamerplantzaden ontkiemen beter in zaai- en stekgrond, je wilt natuurlijk wel dat jouw cadeau een succes blijft. Om hier voor te zorgen, doe je er goed aan om zaai- en stekgrond aan te schaffen. 

Te veel gedoe? Kies dan voor een Groeiset van het Urbanhuis, hierin zitten alle bovenstaande onderdelen. Zo heb je gelijk alles in huis! 

Wil je voor het gemak liever een al samengesteld pakket aanschaffen? Bekijk dan de pakketten die op de site van Het Urbanhuis staan. Via deze link kom je daar meteen bij uit. Hoe makkelijk wil je het hebben? En of je het nou zelf samenstelt of niet, het telt sowieso wel als een tof Urbanhuis cadeau pakket voor kerst! Origineel ben je sowieso al. 

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide