Welke apps zijn handig voor het onderhouden van planten?

Davide van het Urbanhuis met zelfgekweekte kamerplanten

In deze moderne tijden vind je op Google werkelijk waar alles. Nou ja, bijna alles dan. Ook zijn er voor meer en meer dingen apps te vinden. Kortom, het wordt ons steeds makkelijker gemaakt. Iedereen kan en mag hier iets anders van vinden. Maar als die apps er dan toch zijn, dan kun je er natuurlijk voor kiezen zo’n app te gebruiken. Je hoeft op deze manier niet per se een expert te zijn en hele studies te volgen om toch meer te weten te komen of ergens verstand van te krijgen. Dit gaat ook op als het planten betreft. In deze blog centraal: Welke apps zijn handig voor het onderhouden van planten. Lees je mee?

Dus, er zijn apps die een brede focus hebben, maar ook apps die wat specifieker gericht zijn. Ik neem jullie dus even mee in verschillende apps voor verschillende onderwerpen wat betreft planten.

#1 Herkennen

Hoe zou die prachtige plant heten die je net bij de vriendin van je moeder zag? Of die plant die je al jaren hebt staan en via via hebt gekregen. Met apps als deze in onderstaand rijtje heb jij binnen no time elke plant geïdentificeerd.

Een soort Shazam, maar dan voor planten.

  • Plantifier (gratis)
  • Obsidentify (gratis)

Leuk om te weten; je kunt ook paddenstoelen en dieren herkennen met deze app.

#2 Verzorgen

Verzorging, misschien wel het belangrijkste ding wat betreft apps over planten. Zeker als je je planten de beste verzorging wilt bieden en wilt voorkomen dat ze niet in topvorm zijn. Deze apps kun je voor hulp hierbij gebruiken:

Een uitgebreide app, die uitrekent hoeveel en hoe vaak jouw plant water nodig heeft. Ook geeft de app dingen aan als de beste standplaats, hoeveel zonlicht goed is, hoe vaak je een plaant moet verpotten en of een plant gebaat is bij voeding of niet. De app geeft zelfs een melding wanneer het tijd is om een bepaalde plant weer water te geven.

De naam zegt het al, door middel van foto’s kun je in deze app bijhouden hoe een plant groeit. Ook kan je in de app een alarmpje zetten voor wanneer je je planten water moet geven. Handig!

Deze app vertelt je van alles over de verzorging van jouw planten. Ook kun je hem inschakelen voor het identificeren van planten.

Met deze apps zou het toch echt moeten lukken om planten in leven te houden. Heeft niks bij jou het overleefd of is het tijd voor wat nieuwe aanwinsten? Neem snel een kijkje in de shop van Het Urbanhuis en kweek nieuwe planten op die een top verzorging tegemoet gaan.

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide