Welke kamerplanten kan je zetten op je werkplek?

Welke kamerplanten kan je zetten op je werkplek? het Urbanhuis

Planten zijn niet alleen superleuk om te zien maar helpen ook wel wat bij het zuurstofgehalte in ruimtes. En laten we de psychologische effecten die planten hebben op onze focus, stemming, maar ook stressgehalte niet vergeten. Kortom, kamerplanten op je werkplek zijn geen slecht idee. Maar welke kamerplanten kan je zetten op je werkplek? In principe natuurlijk allemaal, het blijft je eigen smaak en keuze. Toch springen sommige planten er wel uit als aanwinsten voor je werkplek. Ik vertel je er meer over in deze blog.

Planten blijken ook nog eens een positieve invloed op je productiviteit en creativiteit te hebben. Geen ruimte voor meer excuses om dan toch een plant op je werkplek te gaan zetten. Deze kamerplanten kun je goed op je werkplek zetten:

  • Strelitzia Nicolai

Wel meteen een iets grotere plant, maar wel een topper voor elke werkplek. Het is een vrij gemakkelijke plant die goed tegen allerlei temperaturen kan. Hij kan goed tegen veel zon, maar heeft ook geen problemen met wat kou. Deze Strelitzia vind je ook bij Het Urbanhuis in de shop.

  • Klimop (Epipnemrum bijvoorbeeld)

De Klimop, bij iedereen wel bekend. Het is een plant die weinig verzorging nodig heeft en lekker doorgroeit. Ook een lage temperatuur is voor een klimop geen probleem. Heb je een werkplek op een kantoor die in het weekend gesloten is en waar de temperaturen omlaaggaan? Dan is dit dus een goeie aanwinst. Op een kantoor staat het überhaupt hartstikke leuk zo’n klimop die langs zo’n saaie archiefkast naar beneden hangt.

  • Pannenkoekenplant

Volgens mij kent iedereen de pannenkoekenplant wel en weet iedereen hoe hij eruitziet. Met regelmatig wat water zal hij het perfect doen op elke werkplek.

  • Blauwvaren

Deze plant kan niet tegen direct zonlicht, maar maak je met elke andere lichte plek blij. Tip voor de verzorging: geef water via de schotel onder de pot of giet er aan de zijkant water bij. Koud water in het midden van deze plant, dus in het ‘’hart’’, stelt deze plant niet op prijs.

  • De gatenplant

De fancy naam van deze rakker is Monstera Obliqua. Dit is een hele goede als je een plant wilt aanschaffen voor zijn luchtzuiverende werking. Houd de grond altijd licht vochtig en deze gatenplant blijft het waarschijnlijk goed doen.

  • Kentia palm

Zoek je echt een wat meer aanwezige, grotere plant voor je (thuis)werkplek dan kun je de Kentia palm overwegen. Deze palm heeft ondertussen ook wel het bijnaampje ‘’Hollywood palm’’ gekregen, doordat ‘ie vaak in films op kantoren voorkomt. Het is een palm die erg makkelijk te verzorgen is. Zolang er geen direct zonlicht is vindt deze palm het allang goed. Deze plant is ultra lucht zuiverend en het enige wat ‘ie van je vraagt is om de grond een beetje vochtig te houden. Deze palm koop je bijvoorbeeld hier.

P.S.

Ben jij slecht in het bijhouden van water geven van planten (op je werkplek)? Overweeg dan planten die het ook prima overleven met iets minder water. Overweeg dan planten zoals de Palmlelie (Yucca), Graslelie (Chlorophytum), Lepelplant (Sphatiphyllum), Olifantspoot (Beaucarnea recurvata), Vrouwentong (Sansevieria) of Arecapalm (Areca catechu)

Op zoek naar die leuke plant voor jouw werkplek of gewoon voor thuis? Misschien heeft Het Urbanhuis wel net die ene soort die jou aanspreekt. Je krijgt er wel meteen een projectje bij om deze planten van Het Urbanhuis te laten ontkiemen, maar dan heb je wel meteen een goede reden om afgeleid te zijn. Toch? En op een thuiswerkplek is er bovendien niemand die in de gaten houdt wat jij nog meer achter je bureau doet… Om even rond te neuzen volg je deze link.

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide