Zaaibeschrijving Anthurium Clarinervium

Anthurium Clarinervium zaden het Urbanhuis

Zaaibeschrijving Anthurium Clarinervium

Het is eindelijk zo ver! De Anthurium Clarinervium zaden zijn te koop in de webshop. Wat leuk dat je deze zaden hebt gekocht!

Dit alleen is al een feestje waard. Maar voordat we verder feesten, neem even een moment om deze pagina door te lezen. Op deze pagina kan je alle informatie vinden die nodig is om je Anthurium Clarinervium zaadje te laten ontkiemen. 

Hoe eerder jij kan genieten van het plezier van je eigen kamerplanten opkweken, hoe blijer ik daar ook van wordt. 

Dus daar gaan we dan, you ready? Mocht je informatie missen op deze pagina, neem gerust contact met mij op. Zo maken we samen de zaaibeschrijving compleet. 

Anthurium Clarinervium zaden het Urbanhuis
Anthurium Clarinevium

Kamerplantzaden nog even bewaren?

Allereerst een tip over het bewaren!

Je hebt de zaden van de Anthurium Clarinervium vers van de pers ontvangen en de zaadjes liggen al in een bedje van spagnum mos. In het bakje met spagnum mos kan het zaadje blijven. Het is ontzettend belangrijk dat de zaden op de juiste temperatuur blijven, dit wordt in het tekstblok hieronder uitgelegd. 

Het Urbanhuis raadt het niet aan om de kamerplantzaden maanden te bewaren. Wij zorgen er namelijk voor dat je verse kamerplantzaden ontvangt als jij je bestelling plaatst. Wanneer je ze langer dan een maand bewaart is de kans aanwezig dat de ontkiemingskracht van de kamerplantzaden afneemt. 

Wist je dat je onze kamerplantzaden het hele jaar door kan zaaien én opkweken? Dit is onafhankelijk van het seizoen.

Je kamerplantzaden laten ontkiemen

Zorg dat de Anthurium Clarinervium op het spagnum mos liggen, het kan zijn door de verzending dat ze naar onderen zijn gezakt. 

Was je handen, knip het spagnum mos in kleinere stukjes zodat het nog makkelijker wordt om de zaden straks over te plaatsen en plaats de zaden op het mos. 

Zorg dat het spagnum mos vochtig is, dit kan je doen door het mos eerst te besproeien (voorkeur om dit te doen met gedistilleerd water of regenwater). Hoe je zelf gedistilleerd water kan maken lees je hier

Sluit het bakje af met de deksel.

Het is belangrijk voor de ontkieming dat de temperatuur van de zaden altijd tussen de 20 tot 25 graden is. Dit kan je doen door het bakje op de warmste plek in huis te plaatsen. Je kan er ook voor kiezen een verwarmde kweekbak aan te schaffen, dit zorgt voor nog meer succes omdat een verwarmde kweekbak een constante temperatuur aan kan houden.

Ik ben zelf erg tevreden over de Propagator Geopod. Maar elektrisch verwarmde kweekbakken zijn er ook al voor €39,95 te vinden. Een elektrische kweekbak is geen must om kamerplantzaden te laten ontkiemen, ik heb een hele tijd zonder elektrische kweekbak kamerplanten opgekweekt.

Ontstaat er condens in het bakje, dan ben je goed bezig. Je hebt dan je eigen tropische kweekkasje. Wanneer je het idee hebt dat het bakje te vochtig is, haal dan even de deksel eraf om het te laten luchten. 

Na een week kan het eerste worteltje verschijnen, let dus goed op. 

Anthurium Clarinervium zaden het Urbanhuis
Anthurium Clarinervium zaden

Mijn kamerplantzaden zijn ontkiemd, wat nu?

Yes, het is je gelukt! Jouw kamerplantzaden zijn ontkiemd, goed gedaan. 

Maar wat nu? Hoe pak je het aan zodat jouw juist ontkiemde kamerplant niet gelijk sterft wanneer hij uit zijn vertrouwde kweekkasje komt. 

Nadat het eerste worteltje na een week verschijnt zal al snel het eerste blad volgen!

Wanneer jou ontkiemde zaadje 2-3 blaadjes heeft is zijn eigen voeding op vanuit het zaadje en mag je plantenvoeding toevoegen aan het gedistilleerde water of regenwater. Let er op dat je dit zorgvuldig doet en niet teveel voeding geeft. 

Het nieuwe kamerplantje zal moeten wennen aan de nieuwe wereld. Zorg dus dat je een goede standplaats voor de kamerplant vind.

Je mag de Anthurium Clarinevium een eigen potje geven als hij sterke wortels van zichzelf heeft. Dit is wanneer de wortels 1 cm dik zijn en/of 5 cm lang. 

De wortels van de Anthurium zijn grotendeels luchtwortels, je doet er dus dan ook goed aan om jouw plant een luchtig en vocht doorlatend grondmengsel te geven. Dit grondmengsel moet ervoor zorgen dat het altijd licht vochtig is en voldoende voedingstoffen bevat. Je kan hiervoor zorgen door potgrond te mengen met spagnum mos en turf. Wil je op safe spelen? Dan kan je ook speciale Anthurium potgrond aanschaffen bij bijvoorbeeld Praxis

Wanneer je de Anthurium net hebt verpot heeft het de eerste twee maanden geen extra voeding nodig. 

De juiste standplaats

De juiste standplaats van een Anthurium Clarinevium is een plek waar een beetje direct zonlicht is en de rest van de dag vooral veel indirect licht. Naast een klein beetje direct zonlicht is luchtvochtigheid bij deze kamerplant ook van belang! 

In de winter heeft deze kamerplant het snel moeilijk omdat we dan massaal de verwarming omhoog gooien. Het is dan van belang om je luchtvochtigheid in huis te verhogen, hoe je dat kan doen lees je hier. Zorg dat ook in de winter jouw kamerplant voldoende licht krijgt, vele plantenliefhebbers zetten hiervoor groeilampen in of kiezen een plek in huis op het zuiden. 

Winter of zomer, de luchtvochtigheid moet op orde zijn. Wees je hier bewust van, anders zullen de bladeren bruin kleuren.. 
Met een sproeibeurt op de bladeren maak je deze leukerd ook blij mee. 

Anthurium Clarinervium zaden het Urbanhuis
Anthurium Clarinervium ontkiemd

Sharing = Caring

Laat je mij en alle andere plantenliefhebbers het resultaat zien? Dit kan op Social Media of stuur jouw mooiste foto door via het contactformulier!

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide