Zelf plantenvoeding maken van oude bananenschil?

Zelf plantenvoeding maken van oude bananenschil

Hoe je dit doet, lees je hier!

Zelf plantenvoeding maken van oude bananenschil? Heb je er wel eens van gehoord, maar het nog niet eerder gedaan?  Of heb je het zelfs al een keer geprobeerd? Zo ja, dan hoop ik dat het een geslaagd experiment was. Van een oude bananenschil kun je namelijk heel voedzame plantenvoeding maken. Scheelt je weer wat in de portemonnee voor plantenvoeding, scheelt afval en maakt je plant(en) blij. Top idee dus toch? Ben je geïnteresseerd, lees dan even mee over hoe je dit nou doet!

De kracht van een oude bananenschil, hier zit het hem in:

Je zult je vast afvragen waarom een oude bananenschil nou zo voedzaam kan zijn. Wat bevat een bananenschil nou wat zo voedzaam is? Nou, bananen bevatten verschillende mineralen. Te noemen:

• Potassium

Je zult je vast afvragen waarom een oude bananenschil nou zo voedzaam kan zijn. Wat bevat een bananenschil nou wat zo voedzaam is? Nou, bananen bevatten verschillende mineralen. Te noemen:

• Fosfor

Fosfor heeft met name invloed op het welzijn van planten die in bloei staan. Ook is het een essentieel mineraal voor een goede wortelgroei. Het is een belangrijk stofje bij de zaadkieming van planten.

• Calcium

Hét mineraal wat zich in de grond bevindt en een erg belangrijke. Calcium heeft zijn invloed op wortelontwikkeling en groeiende stengelpunten. Ook helpt het de grond meer zuurstof op te kunnen nemen.

Zelf plantenvoeding maken van oude bananenschil

Nu je een aantal redenen weet waarom oude bananenschil zo goed is om plantenvoeding te maken, zijn hier een aantal manieren voor.

1. Maak bananenwater

    • Leg een bananenschil van een banaan die je net hebt gegeten (of van een aantal bananen) in een pot en week deze twee dagen in water.
    • Haal na twee dagen de schillen uit het water.
    • Voeg wat extra water toe aan het water waarin de schil(len) geweekt zijn, zorg voor de verhouding 1:5.
    • Geef je planten ongeveer een keer per maand water met dit krachtige brouwsel.

2. Voeg de schil toe aan de aarde

  • Hak wat bananenschillen fijn in stukjes
  • Voeg de stukjes bananenschil toe aan de grond van je plant, graaf het in de grond zodat de planten organische stof op kunnen bouwen

TIP: Hoe kleiner je de stukjes schil snijdt, hoe groter het oppervlak voor de micro-organismen in de grond om aan het werk te gaan en hoe sneller het zal afbreken om je planten dus te gaan voeden.

Voor meer manieren met bananenschil of zelfs met bananen zelf, bekijk deze blog. Deze blog is wel in het Engels.

Gekke tip met bananenschil

Dit heb jij er sowieso nooit achter gezocht, maar wist jij dat je je planten ook in een mum van tijd kan ontdoen van stof met een bananenschil? Geen swiffer, stofdoekje of douche meer nodig! De bladeren van je planten af en toe afstoffen met een bananenschil zal voldoen! Het geeft de bladeren weer een mooie glans en houdt ze op een natuurlijke manier schoon.

Hopelijk kan jij met deze DIY tips je planten voorzien van wat extra natuurlijke voeding! Behoefte aan nieuwe planten die je weer kan vertroetelen? Neem dan eens een kijkje in de shop van Het Urbanhuis. Wellicht ook een top cadeau voor de feestdagen die eraan komen?

Het Urbanhuis

Het Urbanhuis

Bedankt voor het lezen! Mocht er iets onduidelijk zijn, laat het mij dan weten via de contactpagina.

Liefs, Davide